Forumul Clubului Sportiv de Airsoft Brasov - CSABv

Vă rugăm să vă logaţi sau să vă înregistraţi.

Logați-vă cu numele de utilizator, parola și durata sesiunii de logare
Căutare avansată  

Stiri:

Pentru calendarul evenimentelor/actiunilor/meciurilor Clubului Sportiv de Airsoft Brasov, click pe eticheta "CALENDAR" din meniul principal.
http://www.airsoftbrasov.com/forum/index.php?action=calendar

Autor Subiect: Regulament replici pentru jocurile CQB  (Citit de 1263 ori)

Crazy.Bullet

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Raking: +31/-0
  • Offline Offline
  • Mesaje postate: 1269
    • Clubul Sportiv de Airsoft Brasov - CSABv
Regulament replici pentru jocurile CQB
« : Ianuarie 18, 2016, 11:49:57 a.m. »

Cititi cu atentie acest topic care este universal valabil. CLICK. Ca o derogare pentru jocurile declarate ca CQB vin cu urmatoarele precizari si anume:

1. Replici acceptate la meciurile cu specific CQB
- pistoale pe gaz sau CO2 cu viteza intre 80-90m/s (viteza maxima admisa), DOAR FOC CU FOC; - nu conteaza capacitatea incarcatorului.
- pistoale AEP (automatic electric pistol) cu viteza intre 80-90m/s (viteza maxima admisa), DOAR FOC CU FOC;  - nu conteaza capacitatea incarcatorului.
- pistoale pe gaz sau CO2 cu viteza pana in 80m/s (viteza maxima admisa), SEMI / BURST / FULL; - nu conteaza capacitatea incarcatorului.
- pistoale AEP (automatic electric pistol) cu viteza pana in 80m/s (viteza maxima admisa), SEMI / BURST / FULL; - nu conteaza capacitatea incarcatorului.
- shotgun-uri de orice natura cu viteza pana in 90 m/s; - nu conteaza capacitatea incarcatorului.
- replici de asalt (electrice) de orice natura cu viteza intre 80-90m/s (viteza maxima admisa), DOAR FOC CU FOC; - DOAR INCARCATOARE FARA ROTITA (mid sau real cap).
- replici de asalt (electrice) de orice natura cu viteza pana in 80m/s (viteza maxima admisa), SEMI / BURST; - DOAR INCARCATOARE FARA ROTITA (mid sau real cap).
- bolt action (incarcare manuala) - snipere/DMR - acceptate cu viteza pana in 80m/s (viteza maxima admisa)

Aceste clarificari au venit pentru a lamuri categoria de replici acceptate la jocurile declarate ca CQB si in contextul in care cativa din jucatorii noi (si vechi) si-au modificat replicile electrice pentru viteze acceptate pentru CQB. Bravo lor pentru realism. Pe cale de consecinta, ofer oportunitatea pentru cine vrea si are posibilitatea de a-si personaliza vreo replica electrica pentru CQB sa o faca daca respecta specificatiile de mai sus. Probabil imi voi face si eu ceva la 60-70 m/s asa pt realism :)

2. Definitii:

Incarcator - acel dispozitiv care tine bilele pe care replica le poate trage. Ele sunt clasificate astfel, in ordine crescatoare:

real-caps/low-caps = incarcatoare care imita perfect sau sunt apropiate de capacitatea celor reale.
standard caps / mid-caps = incarcatoare cu un arc in spirala in interiorul lor, fara rotita, capacitatea lor este de obicei in jurul a 70-120 de bile.
High-caps = tot ce sare simtitor de 120 de bile. Caracteristica principala este rotita de sub ele care permite retensionarea arcului ce impinge bile spre receiverul din replica.

SEMI ( Semi auto/semi automatic) - se refera la capacitatea unei replici de a trage o singura bila la fiecare apasare a tragaciului. Pentru a putea trage urmatoarea bila, este necesara intai eliberarea tragaciului, si apoi inca o data reluat procesul de apasare.
FULL AUTO ( Full automatic/foc automat) se refera la capacitatea unei replici de a trage in continuu atat timp cat tragaciul este apasat. Focul automat se intrerupe numai in momentul in care tragaciul este eliberat, replica ramane fara baterii sau incarcatorul este gol.
BURST ( Burst fire) se refera la capacitatea unei replici de a trage 3 bile in momentul in care tragaciul este apasat. Dupa cele trei bile, tragaciul trebuie eliberat, si apasat din nou, pentru a relua procesul.
« Ultima Modificare: Ianuarie 18, 2016, 12:08:34 p.m. de Crazy.Bullet »
memorat